Tábori Híradó - második nap

2018.08.07

Milyen is volt a második napunk?

Varga Márk 5. osztály

Délelőtt hittanos, sportos foglalkozásaink voltak. Neked mi tetszett ezekben a programokban úgy, hogy most vagy a nagy táborban először?

   "Együtt lehetek a barátaimmal. Már nagyon vártam ezt a tábort."

Miért?

   "Mert itt több barátot is megismerhetek."

Mit reméltél, hogy itt mit fogunk csinálni?

   "Hogy itt sokat fogunk imádkozni, játszani, sok foglakozás lesz."

MI volt a délelőtti hittanos foglalkozás témája?

  "Hogy Isten hogyan teremtette meg a Földet. Végig vettük azt, hogy mikor mit teremtett meg."

Második állomáson mit csináltatok?

   "Sportoltunk. Én ott nagyon jól éreztem magamat. Volt röplabda, kidobó, japán foci."

Mit gondolsz az Őrangyalkodós játékról?

   "A kis táborban (Csöngén) is voltam ilyen játékban már, én ezt nagyon szeretem. A lényege az, hogy szeretetet adjunk, és őszinték legyünk egymással."

Mi az az egy szó vagy mondat, amivel jellemezni tudnád a tábort, ezt a napot?

   "Egyetértés."

Ruboczki Réka 8.osztály

Délelőtt hittanos, sportos foglalkozásaink voltak. Neked mi tetszett ezekben a programokban úgy, hogy már többször is voltál táborba?

    "Külön kiemelném a hittanórát, mert érdekes volt. Több mindenről el tudtunk beszélgetni, mert érdekes a téma, hogy Isten hogyan teremtette meg a Földet. Nagyon régen játszottam olyan jót, mint a sportos foglalkozáson a barátaimmal. Együtt működtünk, mint egy csapat. "

Szerinted sokat változott a régi táborokhoz képest?

   "Az első táborom Pannonhalmán volt, ott megfogott a tábor szelleme. Eldöntöttem, hogy többször is akarok jönni. Sokat változott, új emberek, új helyek, frissítések, de sok kicsi sokra megy. A pihenő időben a batyumat csináltam és a barátaimmal beszélgettem."

Mi az az egy szó vagy mondat, amivel jellemezni tudnád a tábort, ezt a napot?

   "Összetartás, mert ez a tábor nincsen ez nélkül. Csapatmunka."

Firisz Bandi vezető

Te, hogy éled meg a táboros délelőttöket, a kevés alvás után?

    "Egy reggel gyakorlatilag bizonyos időben ébresztő van. Mind a gyerekek, mind a felnőttek részére. Az első program a reggelizés és a reggeli ima. 11 év alatt a szokásos délelőtti blokk veszi kezdetét, a tanítás, kézműveskedés-sport. Pár éve bevezettük a harmadik állomást, a felnőtt hittant, ahol az idősebb korosztály vehet részt. (akik kimaradtak az általános iskolából) Itt több témáról is tudnak beszélgetni a résztvevők, kikérhetik egymás véleményét. A sportfoglalkozáson a gyerekek egyre aktívabbak és jót tesz nekik a délelőtti mozgás. Új játékok, ők ezeket nagyon élvezik." 

Mint vezetőnek, hogy telik egy nap?

    "Mindenkinek van egy csoportja. Régebben esténként szokott megbeszélés lenni, negatív-pozitív dolgokról. Most ezeket az időpontokat délre helyeztük át, mert ilyenkor mindenki aktívabb és kreatívabb. 10 évig mi voltunk a "shopping team" (bevásárló csapat), de ezt most átvették tőlünk a középiskolás fiúk. Kevés alvással is bírnunk kell a tábort. Vezetőként sok feladatunk van, mint a kijelölt napfelelősöknek segíteni, a feladatokat elvégezni. Több "titkos, meglepetés" programot terveztünk a gyerekeknek."

Mi az az egy szó vagy mondat, amivel jellemezni tudnád a tábort, ezt a napot?

   "Hatalmas nagy energiát vesz el az embertől, de hatalmas nagy lelki feltöltődést ad így nagyként. Itt amennyit adunk a táborozóknak, annak a többszörösét kapjuk mi vissza. Mindenki közvetlen egymással. "

"Nincs nagyobb boldogság annál, mint amikor az ember tudja, hogy jó barátokkal dolgozik együtt."