Tábori híradó 3. nap

2020.08.05

Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott. Ter1, 31

Szuper volt a mai nap! (Marton Jázmin, 12)

A borús idő ellenére jókedvűen indult a mai napunk is: a gitáros reggeli ima a szalagkötéssel megadta a kellő hangulatot.

A délelőtti programok a már megismert felosztásban zajlottak le. Hittanórán a táborlakók megismerkedtek Jézus egyik, talán a legismertebb csodájával: a kenyérszaporítással, közben zenéltek, énekelgettek. A kézműves foglalkozáson pedig "varázs" képet készíthettek a gyerekek, amely tökéletes alapját képezte a további jókedvnek: aki nem ismerte a trükköt, egy kis "csoda" segítségével színt "fújt" a fekete körvonalak közé.

A kicsit nagyobbaknak szóló hittanórán Kovács András Péter- Isten úgy szólított, hogy Fiam! című tanúságtételéről és a velünk történő istenélményekről beszélgettünk. Szó esett a tegnapi nap folyamán szintén számukra levetített filmről is, amelynek tartalma mélyen megérintette a résztvevőket.

Nagyon jónak találom azt, hogy nemcsak vallási körökben forgó emberek mesélnek nekünk a hitről, tesznek tanúságot Istenről, hanem közösségi, a közéletben ismert személyek is szólnak erről a médiában is, és az ezekről szóló videókat megosztják velünk. (Sághegyi Fanni, 15)

Ebéd után kezdetét vette az idei év egyik újdonsága: a Honfoglaló Bajnokság. A táborozók kisebb csapatokra osztva járták végig az állomásokat, küzdöttek meg egymással a tudásuk erejével. Végül sikerült bevenni a táborozóknak egész Magyarországot, így mindenki győztesen került ki a "csatából".

Nagyon családias hangulatban telt a délutáni program, örülök, hogy megcsillogtathattuk a tudásunkat egymás előtt. A játékot már korábbról ismertem, játszottam is vele, viszont még sohasem éreztem magam ilyen jól közben. (Kámán Sára, 12)

Miután mindenki kijátszotta magát, a vacsorát és fürdést követően színházba mentünk. Nem mindenféle fajta kiöltözős, puccos helyre, hanem az ebédlőbe. A táborozók a teremtés történetét ismerték meg, élték át a vezetők segítségével- mindezt bekötött szemmel, csak az érzékszerveikre és a fantáziájukra hagyatkozva. Volt minden, ami szemnek és szájnak ingere: világosság, sötétség, gyümölcsillat, állatdübörgés.

A Mindenható című filmmel, majd a megszokott, de hangulathoz illő esti imával zártuk a napot. 

Soós Veronika-bárki lehet író
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!