Kincs az életünkben~BARÁTSÁG

2018.04.07

Vannak emberek az életünkben, akik segítenek a mindennapokban, velünk együtt örülnek és mindig mellettünk állnak bármi is történjen.

Ebben a világban az igaz barátság nagyon ritka és a legértékesebb kincs lehet az életünkben. Kevés embernek adatik meg az az érzés, az a tudat, hogy van egy ember mellette, aki nem a szerelme, hanem a barátja/barátnője. Akivel bármit meg tud beszélni. Honnét tudod igazán, hogy tényleg ő az egyik kincs az életedben? Honnét tudod, hogy fontos számodra? Onnét, hogy megbízol benne, hogy nem csak akkor van melletted, amikor neki van szüksége rád, hanem akkor is amikor neked van támogatásra szükséged. Onnét, hogy már egymás kimondatlan szavait is tudjátok. Nem csak a boldog pillanatokban, hanem a nehezebb időszakokban is számíthatsz rá. Bármit meg tudsz beszélni vele, legyen akármiről is szó. A szemedbe mondja azt, amit mások nem tennének meg, mert tudja azt, hogy az őszinteség az egyik alapkövet a barátságotoknak.

Egy jó barát támogatja az álmaidat, a céljaidat, és segít azok elérésében feltételek nélkül.

Mindenkinek szüksége van barátokra, a jó szavakra, a segítségre. Fontos egy ember életében az, hogy elfogadjon minket valaki úgy, ahogy vagyunk és ne akarjon minket megváltoztatni. Azok a szerencsés emberek közé tartozok, akiknek megadatott az, hogy "szerezzenek" egy igaz barátot maga mellé. 

Sokan mondják azt, hogy "a legtöbb barátság a középiskolás éveinkben születnek", egyet kell értenem ezzel a ténnyel. Tényleg középiskolás korunkban tudjuk felmérni azt, hogy kit tartunk a barátuknak és kit az "ellenségünknek". Nem bízunk már meg minden egyes társunkban, hanem csak egy idő után engedjük magunkhoz közel őket.

Nehéz ez a világ a bizalom, a törődés terén, hiszen nagyon sok ember akarja kihasználni az embertársaikat, félelemből, féltékenységből.... De vajon nem lenne jobb mindenkinek egy igaz barát?

Egész életünkben meg kell őriznünk a barátságainkat, és mindig újat és újat kell kötnünk, hogy teljesek lehessenek a mindennapjaink.

"Barátom csak az lehet, aki a legmélyebb szinten együtt rezeg velem. Mert ez több, mint a vérségi vagy bármiféle érzelmi kapcsolat. Ez valami olyan sejtelem, mintha egy helyről jöttünk volna, s ezért a barátom számomra a világon a legismerősebb ember." - Müller Péter