Az Univerzum

2018.04.22

Van, ami mindenkinél és mindennél nagyobb. Van, ami befogad mindenkit úgy, hogy nem változtatja meg. Van, amiben egyszerre van jelen a világosság és a sötétség, az életlehetőségek és a sötét kis búvóhelyek, a már felfedezett és a még felfedezésre váró szegletek. Mi is lehet ez?

Ez a különlegesség, ami nem tesz különbséget ember és ember között, állat - állat között, növény - növény között.... Ez az Univerzum, ahol "kibérelt" helyünk van.

Sokan azt mondjak, hogy nem is létezik, csak egy illúzió a szemünknek. Mások azt hiszik, hogy elnyel mindent. Van, aki úgy gondolja, hogy ez a mindenség, aminek részesei vagyunk mi is. Valójában mi is lehet ez?

Egy végtelenség, mint egy kirakós játék. Minden darab meg van hozzá, van, ami leesett a földre és meg kell keresnünk ahhoz, hogy a kép teljes legyen. Van, ami ott van a szemünk előtt, de mégse tudjuk, hogy hol a helye. Van, amit viszont egyszerre össze tudunk illeszteni. A végén pedig összeállnak a kis darabok egy naggyá. Külön - külön is megmutatták a saját szépségüket, de együtt igazán csodálatosak.

Az emberi szem előtt sok minden rejtve van vagy ahhoz, hogy láthassuk külön féle technikákat kell kifejlesztenünk. Az Univerzum nagy és végtelen. Egy embernek felfoghatatlan az a szó, hogy beláthatatlan lenne valami, de a világegyetem az! Galaxisok rengetege foglalta el a helyét. Nekünk is meg van a helyünk a Földön, ami a miénk.

Nekünk kell felfedezni mindent a föld alatt, a földön, a föld felett és a határtalan messziségben is. A mi feladatunk az, hogy feltérképezzük ezt a világegyetemet. Meg kell becsülnünk azt, amit kaptunk és amit tovább kell adnunk. A tudást, az élő helyet, az életfeltételeket. Az Univerzum ad otthont nekünk!

"Az az univerzum, amit az első égbe tekintő civilizációk óta ismerünk, csak árnyéka annak, ami ténylegesen odakint van. Azaz vakok voltunk a valódi univerzumra, mert szemünk számára csak egy része látható, és a mi igazi világegyetemünket még csak most kezdjük felfedezni."