Tűzd ki a célod

2018.03.24

Minden kezdet nehéz, főleg, ha bizonytalanság és kétségek övezik. A legjobb, ami ilyenkor segíthet nekünk az az, hogy magunk elé kitűzünk egy célt. Egy célt, ami meghatároz minket. Egy célt, ami a segítségünkre lehet bármikor. Egy célt amire támaszkodhatunk.

Ez a téma napjainkban is nagyon "népszerű", főleg ebben az időszakban. A középiskolás végzős diákok az érettségire készülnek, egy olyan "pontra", ami meghatározza az életük következő szakaszát. Az általános iskolás végzős tanulók az elkövetkezendő hetekben/hónapokban kapják meg az értesítéseket arról, hogy felvételt nyertek-e a megjelölt iskolákba. Nem csak a nagy dolgok kitűzése határoz meg minket, a jövőnket, hanem a kisebb célok is nagy hatással lehetnek ránk, a környezetünkre, az életünkre. 

A cél elérése sokkal nehezebbnek bizonyul, mint elgondolni és megtervezni magunkban. Az akadályok leküzdése, ami elénk kerül a mindennapokban. A kitartás, amit befolyásol minden körülöttünk. A magabiztosság, amit mások elvehetnek tőlünk, és nekünk meg kell tartanunk. És még sok más apró tény, ami leírhat minket.

"Minden ember egy álommal kezdi az élet nagy kalandját - arról álmodik, mit akar elérni egyszer. Rengeteg akadállyal találkozik majd az úton. Ezek némelyeket megállítanak, míg mások tovább küzdenek." Küzdeni kell az álmunkért, a célunkért, MAGUNKÉRT. Nem csak másoknak bizonyítunk azzal, ha befutunk a célba, hanem magunknak is. Fontos, hogy tudjuk azt, hogy amiért annyit küzdöttünk érdemes volt-e, megérte-e, sikeres lett-e.

Mindenkinek meg kell találnia a saját útját. Azt az utat, amit neki szánt a sors, azokkal a bukkanókkal, kanyarokkal, lejtőkkel és emelkedőkkel, napfénnyel és esővel. Mindenki saját magának tervezi meg, hozza létre a SAJÁT térképében azt az útvonalat, amin el szeretne jutni a kitűzött célig. Elhatározás, kitartás kérdése, hogy el is jutunk-e oda, ahova el akarunk. Soha nem szabad feladni, a nehezebb napokon sem, mert a rossz után mindig csak jó jöhet. Akarnunk és tennünk kell azért, amit igazán el szeretnénk érni. Ez bárkinek sikerülhet és sikerülni is fog!

"Az utazás néha nehéz, és talán az út sincs tökéletes állapotban, de végül odaérsz."